Akcija MUP-a Kantona Sarajevo
0

Zbog oružja i droge uhapšeno pet osoba

Sarajevo-x.com
U akciji policajca MUP-a Kantona Sarajevo uhapšeno je pet osoba zbog posjedovanja droge i oružja.

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a KS u protekla dva dana lišili su slobode nekoliko osoba zbog nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog nabavljanja i držanja oružja i municije.

Uhapšeni su H. A. (1978.), A. E. (1961.), M. A. (1985.), G.I. (1978.) i M. A. (1979.), svi rođeni i nastanjeni u Sarajevu.

Postoji sumnja da je H. A. u proteklom periodu ostvarivao kontakte sa nepoznatim osobama, od kojih je nabavljao veće količine opojne droge amfetamin, koju je čuvao u svojoj kući na području općine Ilidža.

Ličnim pretresom, kao i pretresom kuće i automobila koje je koristio, policija je pronašla i oduzela oko 730 grama materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin, određenu sumu novca koja potiče od preprodaje droge, dva mobilna telefona, 32 puščana metka kalibra 7,62 mm i četiri metka kalibra 7,65 mm te dva metka kalibra 22 mm.

Također, A. E. je u proteklom periodu nabavljao veće količine heroina, koju je čuvao u svom stanu, na području općine Novo Sarajevo i magacinu na području općine Novi Grad Sarajevo. Izvršenim ličnim pretresom A. E. kao i pretresima stana i drugih objekata koje A. E. koristi, policija je pronašla i oduzela oko 836 grama materije koja asocira na opojnu drogu heroin, tri mobilna telefona, digitalna vaga i 18 metaka kalibra 9 mm, navode u MUP-u KS.

Pretresom su kod M. A. (1985.) pronađeni i oduzeti paketić marihuane i paketić amfetamina. Kod G. I. su pronađeni i oduzeti paketić kokaina i paketić sa amfetamina, a kod M. A. su pronađeni i oduzet paketić marihuane i pištolj "CZ", kalibra 9 mm, sa okvirom i sedam metaka istog kalibra.

Nakon završene kriminalističke obrade H. A. i A. E. su uz službeni izvještaj predati tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dok su M. A., G. I. i M. A. otpušteni iz službenih prostorija i protiv istih će biti preduzete zakonom predviđene mjere, navode u MUP-u.