Crna hronika
0

Zbog eksplozije plina u Radićevoj uhapšene četiri osobe

Sarajevo-x.com / FTV
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Zbog sinoćnje eksplozije plina u Radićevoj ulici u centru Sarajeva uhapšene su četiri osobe, javila je Federalna televizija. Radi se o zaposlenicima firme koja je obavljala radove na gasnim instalacijama ispred zgrade u Radićevoj ulici.

U ranim popodnevnim satima u Sarajevu su zbog eksplozije plina u Radićevoj uhapšene 4 osobe. Riječ je o zaposlenima u firmi Viner Projekt, koja je obavljala radove na gasnim instalacijama ispred zgrade u Radićevoj.

Pritvoreni su direktor firme, jedno tehničko lice i dva radnika. Ova firma je u nedjelju radila ispitivanje terena, kopali su i probušili plinsku cijev.

Na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo smještene su tri osobe povrijeđene u eksploziji plina koja se u nedjelju uvečer dogodila u stambenoj zgradi u ulici Radićeva u sarajevskoj općini Centar. Portparolka KCUS-a Biljana Jandrić potvrdila je eksploziji najteže povrijeđena Aida Zahirović (1987.) kojoj je oko 70% površine tijela pod opekotinama. Kod Emine Zahirović (1988.) opekotinama je zahvaćeno oko 30 posto tijela, dok Idriz Tiro (1957.) ima opekotine po licu i lijevoj ruci.

Eksplozija plina dogodila se u nedjelju oko 23:30 sati na četvrtom spratu stambene zgrade u ulici Radićeva u Sarajevu. U eksploziji i požaru, koji je nakon toga nastao, jedna osoba je smrtno stradala, a tri teško povrijeđene.

Pogledajte ekskluzivnu fotogaleriju sa mjesta događaja.