MUP USK
0

Zatvorenik Boris Pajić i dalje u bjekstvu

Sarajevo-x.com
Zatvorenik Boris Pajić, osuđen na tri godine i četiri mjeseca zatvora, koji je pobjegao bihaćkoj policiji iz auta prije šest dana, još uvijek nije uhapšen. Ovu informaciju potvrdio je za Sarajevo-x.com Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Naime, Pajića, koji je osuđen zbog razbojništva i krađe počinjene na području Livna i Ljubuškog i koji je zatvorsku kaznu izdržavao u bihaćkom zatvoru, inspektori bihaćke policije, po odobrenju Federalnog ministarstva pravde, izveli su iz zatvora na saslušanje.

Nakon saslušanja, inspektori su sa Pajićem krenuli na određenu lokaciju, kako bi zatvorenik potvrdio ono što je kazao tokom kriminalističke obrade. Inspektori su se, kako je tada saopćeno iz MUP-a USK, kratko zaustavili na benziskoj pumpi "Panter" u naselju Bosanska Otoka, koje pripada općini Bosanska Krupa. Pajić je iskoristio nepažnju inspektora, te pobjegao.

Pajić je i prije izdržavanja kazne bio u bjekstvu, te je po potjernici uhapšen u Sloveniji i izručen bh. vlastima.

Inače, ovaj zatvorenik se dovodio i u vezu sa ubistvom Marka Peraka, radnika benzinske pumpe u Mesihovinama kod Tomislavgrada, a koje se dogodilo 3. novembra 2000. godine. Bio je osumnjičen i za pljačku poslovnice "Gospodarske banke" u Glamoču koja se dogodila 2006. godine, te za krađu automobila na području Gruda, Ljubuškog i Širokog Brijega.