Crna hronika
14

Zatraženo raspisivanje potjernice za Mirzadom Brkićem

Piše: E. F.
Postupajuća tužiteljica zatražila je od Općinskog suda u Sarajevu raspisivanje potjernice za Mirzadom Brkićem, zbog neodazivanja na dva ročišta o izjašnjenju o krivnji na nadležnom sudu u Sarajevu.

Ovo je za Klix.ba potvrđeno u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Kako smo ranije pisali, Brkić se već dva puta nije odazvao na ročište u Općinskom sudu u Sarajevu, a kako bi se izjasnio o krivnji po optužnici koja ga tereti da je počnio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

Podsjećamo, protiv optuženog Brkića 5. augusta je podignuta optužnica zbog udesa koji je zbog utjecajem narkotika skrivio na Grbavici u januaru mjesecu, ozlijedivši pri tome tri pješakinje koje su se kretale trotoarom.

Mirzad Brkić (Foto: Facebook)
Mirzad Brkić (Foto: Facebook)
Ročište je zakazivano u dva navrata, no Brkić se nije odazvao jer je navodno bila neuredna dostava poziva za ročište. Na adresi ga nisu pronašli ni Sudski policajci koji su ga trebali privesti na Sud.

Sudeći prema optužnici, za Brkića je za ovo djelo zatraženo izricanje sigurnosne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od šest mjeseci.