Crna hronika
0

Zatražen pritvor za Danisa Pandžića osumnjičenog za prometovanje narkotika

FENA
Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo podnijelo je Općinskom sudu Sarajevo Prijedlog za određivanje pritvora Danisu Pandžiću (31), osumnjičenom za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga te nedopušteno držanje oružja i municije, saznaje Fena u Tužiteljstvu.

Tužiteljstvo je danas otvorilo istragu u ovom predmetu, a osumnjičeni Pandžić je saslušan, nakon čega je uslijedilo podnošenje prijedloga za određivanje mjere pritvora zbog bojazni da bi mogao ponoviti izvršenje krivičnog djela budući da se radi o povratniku u činjenju krivičnih djela.

Pandžića su uhapsili pripadnici Odjela za borbu protiv zloupotrebe narkotika MUP-a KS.

Nakon pretresa Pandžićevog stana u ulici Džemala Bijedića i njegovog automobila policajci su pronašli više od pet i po kilograma marihuane, 120 grama spida, kao i pištolj "glock", kalibra 9 milimetara s okvirom i 17 metaka.

Daljnjim pretresom pronađeno je i 119 metaka različitog kalibra, dvije digitalne vage za precizno mjerenje i drugi pribor za prepakivanje droge u paketiće.

Kod osumnjičenog je pronađen i novčanik s osobnim dokumentima i određena suma novca, za koje policajci pretpostavljaju da potječu od preprodaje narkotika, a oduzet mu je i mobitel.