Crna Gora
0

Zaplijenjeno 10 kilograma "skanka" i uhapšen građanin BiH

SRNA
Crnogorska policija zaplijenila je 10 kilograma droge "skank" i uhapsila četrdesetjednogodišnjeg državljanina BiH čiji su inicijali V.G, za koga se sumnja da je krijumčario zaplijenjenu drogu.

Policajci su u selu Kosanica, opština Pljevlja, zaustavili i kontrolisali vozilo "lada niva", kojim je upravljao uhapšeni državljanin BiH, koji je rođen u Sarajevu, a sa prebivalištem na Palama.

Policijski službenici su, kontrolom i pretresom, u gepeku vozila u putničkoj torbi pronašli i oduzeli oko 10 kilograma "skanka", koji je bio upakovan u 10 PVC pakovanja težine po jedan kilogram.

Policija je saopštila da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je V.G. "skank" preuzeo od za sada nepoznatog lica sa namjerom da ga vozilom u kojem je droga pronađena prokrijumčari u BiH, šumskim putem kojim se preko sela Kosanica ulazi u okolinu sela Bobovo, koje se nalazi na teritoriji ove države.

Uhapšeni je zadržan u policijskim prostorijama u Pljevljima i biće uz krivičnu prijavu predat istražnom sudiji Višeg suda u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.