Pred kućom na Zmajevcu
0

Zapaljena dva automobila advokata Fahrije Karkina

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U srijedu oko 20 sati zapaljena su i izgorjela dva automobila čiji je vlasnik advokat Fahrija Karkin poznat i kao branitelj Zijada Turkovića optuženog za ubistva, pokušaj ubistva, šverc droge, iznude i pljačku 2,5 miliona maraka iz Cargo centra Aerodroma Sarajevo.

Kako javlja Federalna televizija, požar na automobilima koji su bili parkirani ispred njegove kuće u naselju Zmajevac iznad Baščaršije, prijavio je sam Karkin. Prema informacijama FTV, izgorjeli su automobili BMW i Volkswagen Buba, oba u Karkinovom vlasništvu.

Ubrzo nakon prijave na mjesto događaja su izašli vatrogasci i ugasili požar, a kompletna šteta te motivi eventualnog namjernog paljenja bit će utvrđeni tokom uviđaja.

Za sada nije poznato da li su automobili namjerno zapaljeni iako sve na to ukazuje, a s obzirom na to da je kontroverzni advokat Karkin poznat po brojnim slučajevima u kojima je branio neke od najpoznatijih osoba iz kriminalnog miljea, a među posljednjima i Zijada Ziku Turkovića koji je osumnjičen za neka od najbrutalnijih ubistava u poslijeratnoj BiH, nije teško zaključiti da postoje brojne osobe koje bi iz raznih poriva mogle uraditi takvo što.