Manji požar u Banjoj Luci
0

Zapalile se instalacije u stomatološkoj ordinaciji

SRNA
Banja Luka
Banja Luka
Banjalučki vatrogasci lokalizovali su požar koji je izbio u zubnoj ordinaciji, smještenoj u prizemlju zgrade u Ulici Nikole Tesle 16 u Banjoj Luci, potvrdio je Srni komandir Vatrogasne brigade Banja Luka Ostoja Vuković.

Vuković je rekao da su se zapalili električni kablovi na plafonu stomatološke ordinacije, a vatra je zahvatila plafonsku gredu.

Da bi vatrogasci ugasili i lokalizovali požar, objasnio je Vuković, morali su da izbiju oko dva kvadrata podne obloge u prostorijama Srpske demokratske stranke (SDS), koje se nalaze iznad ordinacije, na prvom spratu, kako bi bio obezbijeđen direktan pristup žarištu požara.

Trenutno je u zgradi u Ulici Nikole Tesle 16, isključena električna energija.

Dežurni operativni u Centru javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka potvrdio je Srni da policija vrši uviđaj na licu mjesta kako bi bio ustanovljen uzrok požara.

Generalni sekretar SDS-a Dragan Ćuzulan rekao je da su službenice stranke primjetile dim koji izbija iz poda kancelarije u kojoj se nalazi sjedište SDS-a. On je rekao da su vatrogasci brzom intervencijom lokalizovali požar, te da je u toku uviđaj. 

Mjesto požara obišli su ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo i direktor Policije RS Gojko Vasić.