Crna hronika
0

Zagreb: Lopov iz BiH u devet dana obio 18 stanova

FENA
Zbog sumnje da je u devet dana tokom marta provalio u čak 18 stanova i ukrao tehničke uređaje i nakit vrijedan 67 hiljada kuna zagrebačka policija uhapsila je 29-godišnjeg državljana BiH, za kojeg vjeruju da je u Zagreb došao samo radi kriminala.

Policija je otkrila da se lopov nakon dolaska u Hrvatsku nastanio u atomskom skloništu zgrade u Novom Zagrebu. Tamo je pronađen i dio njegova plijena te alat kojim je lomio brave i obijao vrata stanova na području Trešnjevke, Trnja, Novog Zagreba, Maksimira i Pešćenice.

Osim zlatnog nakita i novca lopov je krao uglavnom manje tehničke uređaje poput kamera, fotoaparata, mobitela i MP3 playera, kažu u policiji. Dodaju da je u još šest stanova pokušao provaliti no u tome nije uspio.

Vrijednost svih ukradenih predmeta procijenjena je na 67 hiljada kuna, a dio ukradenih stvari vraćen je vlasnicima.

Osim za seriju krađa, zbog čega je priveden istražnom sucu, 29-godišnjak je prijavljen i za ilegalni boravak u Hrvatskoj.

U policiji kažu da je uhapšeni i od ranije poznat po sličnim nedjelima, pa nastavljaju rad na slučaju zbog sumnje da je upleten u još neke neriješene slučajeve.