Istraga u Doboju
0

Zadnji točak premazan masnom tekućinom i zapaljen

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pripadnici krim-policije Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj i Teritorijalne vatrogasne čete utvrdili su da je zadnji desni točak vozila "citroen", čiji je vlasnik novinar dopisnik "EuroBlica" Rade Tešić, premazan masnom tekućinom, čijom je paljevinom došlo do požara.

Portparol CJB Doboj Ljerka Stanimirović izjavila je Srni da je u paljevini "citroena" oštećen zadnji točak, unutrašnja blatobranska plastika, amortizer i cijevi za dovod goriva.

Ona je dodala da je policija o ovom događaju obavijestila nadležno Okružno tužilaštvo i preduzela operativne radnje na otkrivanju počinioca ili počinilaca krivičnog djela oštećenja tuđih stvari.

    	Policiju je o ovom događaju, kaže Stanimirovićeva, jutros oko 4.45 sati obavijestio slučajni prolaznik koji je izjavio da je uz pomoć snijega ugasio požar na jednom od prakiranih vozila kod zgrade "Vladimirka" u Vidovdanskoj ulici u Doboju.

Opštinski odbor Socijalističke partije (SP) Doboj osudio je noćašnji napad na dopisnika "EuroBlica" iz Doboja, ocjenivši da je podmetanje požara pod njegov automobil teroristički akt.

"Ovaj slučaj očigledno pokazuje da u Donoju postoje kriminalni krugovi koji su duboko povezani sa političkim strukturama i  koji su od ovog grada napravili grad straha i na sve moguće načine žele da ga kontrolišu, a svakoga ko se usudi da o tome govori, ućutkaju na bezobziran način", navodi se u saopštenju SP i od nadležnih sudsko-tužilačkih i policijskih organa zahtijeva da hitno otkriju i kazne počinioce i naručioce ovog djela.

Predsjednik Centra za humanu politiku Momir Dejanović rekao je Srni da je paljevina vozila novinara Tešića poruka svima da slobodnom novinarstvu i istini o nemilim dešavanjima u Doboju nema mjesta. 
"Ovo, između ostalog, ukazuje da građani Doboj više nisu bezbjedni, ne samo na radnom mjestu, već i na ulici i svom dvorištu. Zato  sudski, tužilački i policijski oragani treba da rade mnogo brže na otkrivanju i sankcionisanju izvršilaca svih tih nemilih  događaja", naglasio je Dejanović.

Tešićev automobil zapaljen je rano jutros u blizini kuće u kojoj stanuje. Policiju je o ovom događaju obavijestio slučajni prolaznik, koji je uz pomoć snijega ugasio požar, čime je izbjegnuta veća materijalna šteta, jer je u blizini bilo parkirano još nekoliko vozila.