Crna hronika
62

Za ubistvo Balića i Redžića osumnjičen Zikrija Krkić

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zikrija Krkić iz Trnopolja osumnjičen je da je ubio Muharema Balića i Almira Redžića, 28.jula, u jednom ugostiteljskom objektu u Trnopolju kod Prijedora.

Krkića, te još tri osobe K.A.,T.M. i K.H., policija u Prijedoru uhapsila je jučer zbog sumnje da su umješani u ovo dvostruko ubistvo.

Nakon hapšenja izvršen je pretres na više lokacija, te pronađena i oduzeta određena količina vatrenog naoružanja i municije. Vještačenjem određenih materijalnih dokaza, utvrđeno je ko je ubica Balića i Redžića.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Prijedor Radomir Dukić potvrdio je večeras da je policija kod Krkića pronašla predmete koji ga dovode u vezu s dvostrukim ubistvom.

Krkić je nešto prije 19 sati predat na dalje postupanje Tužilaštvu u Banjoj Luci. Po svom izgledu Krkić podjeća na vehabiju.

Preostala trojica uhapšenih puštena su na slobodu.

Po nezvaničnim navodima, glavni trag za policiju u rasvjetljavanju ovog ubistva bila je municija koja je pronađena u pretresu tokom sinoćnjeg privođenja četvorke iz Prijedora te čahure pronađene na mjesta ubistva, u kafiću “San“.

Po tvrdnjama mještana u Trnopolju osumnjičeni za ubistvo pripada vehabijskom pokretu, i navodno je bio u sukobu s Almirom Redžićem.

Balić i Redžić ubijeni su 28. jula u večernjim satima u kafiću "San" u Trnopolju kod Prijedora.

Irhan Redžić, vlasnik ugostiteljskog objekta "San" u Trnopolju, zatekao je njihova beživotna tijela u tom objektu te je slučaj odmah prijavio policiji.

Vlasnik lokala je ispričao da je oko 22 sata otišao iz objekta, a Baliću i Redžiću ostavio ključ i rekao im da zaključaju lokal kada budu htjeli otići, a ključ ubace na mjesto koje im je naznačio. U momentu njegovog odlaska iz lokala Balić i Redžić ostali su sami. Nakon nešto više od sat vremena Irfan Redžić je čuo dva rafalna pucnja, a potom zatekao na podu kafane njihova beživotna tijela.