Crna hronika
12

Za razbojnika koji je pljačkao pumpe zatražen jednomjesečni pritvor, saučesnica na slobodi

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalnom sudu u Sarajevu je predložen jednomjesečni pritvor za osumnjičenog S. E. koji je jučer predat Tužilaštvu KS, a zbog više pljački benzinskih pumpi, potvrđeno je za Klix.ba u Tužilaštvu KS.

Njegova saučesnica je puštena da se brani sa slobode, jer nije bilo zakonskog osnova za dalje zadržavanje.

Nakon što su osumnjičene osobe jučer predate u nadzor Tužilaštva Kantona Sarajevo, ispitao ih je postupajući tužilac koji je donio naredbu za provođenje istrage protiv osumnjičenog S. E. za krivično djelo razbojništvo i protiv osumnjičene Š. E. za krivično djelo saučesništvo u razbojništvu.

Podsjećamo, radi se o četrdesetdvogodišnjem muškarcu inicijala S. E. kojem je pomagala četrdesetjednogodišnja Š. E. iz Sarajeva.

"Desetog marta 2015. godine oko 01:30 sati, građani su obavijestili Petu PU da je u ulici Nova cesta, općina Vogošća, NN osoba izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicima na benzinskoj pumpi 'Energopetrol'. Tom prilikom NN osoba je, uz prijetnju nožem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se putničkim motornim vozilom marke Fiat, kojim je upravljala NN ženska osoba udaljila u nepoznatom pravcu", navode iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policajci su u ulici Safeta Zajke zaustavili putničko motorno vozilo marke Fiat, registarske oznake E72-J-641, kojim je upravljala Š. E. rođena 1974. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena.

"Ona je lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 33., a u vezi sa članom 289. KZ F BiH, pomaganje u vezi sa izvršenjem krivičnog djela razbojništva", ističu iz MUP-a KS.

Policajci su zatim pronašli i uhapsili S. E. rođenog 1973. godine u mjestu Sokolac, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništva.