Nakon ubistva davljenjem
0

Za Hajriju Vejsilovski predložen pritvor

Sarajevo-x.com
Za Hajriju Vejsilovski (58), koja je osumnjičena da je prekjučer rukama udavila 61-godišnjeg Agu Smajića, tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva predložio je jednomjesečni pritvor.

“Osumnjičena je saslušana danas, protiv nje je otvorena istraga zbog krivičnog djela ubistva, a tužilac je sarajevskom Kantonalnom sudu uputio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora“, kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Jasmina Iftić, portparol sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Da se u liftu na osmom spratu u sarajevskoj ulici Trg heroja 32 nalazi beživotno tijelo muškarca policiji su prekjučer dojavili stanari.

Na mjesto događaja odmah je došla ekipa Hitne pomoći, a ljekar je konstatovao smrt. Izvršen je uviđaj, ali vještak nije mogao da se izjasni o uzroku smrti. Na vratu preminulog nalazile su se neobične povrede koje su izazvale sumnju, te je urađena obdukcija kojom je utvrđeno da je 61-godišnjak, koji je bio u posjeti Vejsilovskoj, rukama udavljen.

Vejsilovska je navodno Smajića udavila u svom stanu na osmom spratu, jer ju je prisiljavao na neželjeni seks, a potom ga odvukla i ostavila u liftu.