Tužilaštvo KS
0

Za Amelu Džindo neće biti predložen pritvor

Sarajevo-x.com
Mjesto nesreće (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Mjesto nesreće (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Ljubo Badnjar, tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, saslušao je Amelu Džindo (28), koja je 15. februara ove godine ranjena prilikom pokušaja pljačke sportske kladionice "Derby“ u Sarajevu.

“Džindo je saslušana u svojstvu osumnjičene osobe jer je protiv nje otvorena istraga zbog krivičnog djela ubistvo namah. Tužilac za osumnjičenu neće predlagati pritvor, a ona će naknadno biti saslušana i u svojstvu svjedoka u predmetu koji se vodi protiv Kenana Čehića (20), koji je osumnjičen da je počinio krivično djelo razbojništvo u pokušaju", saopćeno je za Sarajevo-x.com iz press službe sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Naime, Čehić je sa Alenom Makašem (17) učestvovao u pokušaju pljačke u sportskoj kladionici "Derby”. Međutim, radnica kladionice Amela Džindo se suprotstavila dvojici razbojnika, te je iz pištolja pucala u Makaša, a Makaš u nju. Makaš je od zadobijenih povreda preminuo, dok je radnica bila teško ranjena. Čehić je, pak, kada je došlo do pucnjave pobjegao s lica mjesta.

Inače, Džindo nakon što je saslušana u srijedu u prostorijama Abdominalne hirurgije bolnice Koševo puštena je na kućno liječenje, a po naredbi tužioca dok traje istraga Džindo će biti pod prismotrom policije.