FUP
0

Za 24 sata 89 saobraćajnih nesreća

FENA
Za 24 sata na području FBiH registrirano je 89 saobraćajnih nesreća u kojima je pet osoba teže, a 17 lakše povrijeđeno, saopćeno je iz FUP-a. U Kantonu Sarajevo evidentirano je 40, Srednjobosanskom 13, Zeničko-dobojskom 12, Hercegovačko-neretvanskom devet, Unsko-sanskom i Tuzlanskom po šest dok su u Kantonu 10 evidentirane tri saobraćajne nesreće.

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova, na području Federacije BiH evidentirano je i 48 krivičnih djela.

Registrirano je razbojništvo (Tuzlanski kanton); dva izazivanja opće opasnosti (Kanton Sarajevo); dva oštećenja tuđe stvari (Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton); ugrožavanje sigurnosti (Unsko-sanski kanton).

Evidentirano je i 27 teških krađa(Kanton Sarajevo - 14, Srednjobosanski - šest, Zeničko-dobojski i Posavski - po dvije, Unsko-sanski, Tuzlanski i Hercegovačko-neretvanski kanton - po jedna); krađa (Hercegovačko-neretvanski kanton); 13 ostalih krivičnih djela; 26 narušavanja javnog reda i mira (Kanton Sarajevo - šest, Unsko-sanski i Zeničko-dobojski - po pet, Tuzlanski i Srednjobosanski - po tri, Posavski, Bosanskopodrinjski, Zapadnohercegovački i Kanton 10 - po jedno).