Akcija Trebišnjica
0

Za 17 osumnjičenih određen pritvor, zaplijenjeno 70 kilograma skunka

FENA
Trebinje
Trebinje
Nakon saslušanja osumnjičenih koji su uhapšeni u jučerašnjoj akciji "Trebišnjica", Tužilaštvo Bosne i Hercegovine će za 17 njih uputiti prijedlog za određivanje pritvora.

Ova akcija traje već određeno vrijeme, a u toku njenog provođenja zaplijenjeno je oko 70 kilograma droge skunk, oko dva kilograma heroina i oko kilogram i po speeda, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

U akciji je otkrivena i zaplijenjena i veća količina oružja i vojne opreme, a državno tužilaštvo ističe da je zaplijenjena određena količina pištolja hrvatske proizvodnje koji su bili namijenjeni za krijumčarenje preko BiH prema ilegalnom tržištu oružja u Crnoj Gori.

Policijski organi ispituju da li sinoćnji incident, kada je zapaljen određeni materijal i prouzrokovan požar uz objekt Okružnog tužilaštva u Trebinju, ima veze s akcijom koju su policijske agencije i Tužiteljstvo BiH proveli na širem području Trebinja.

Tužilaštvo BiH zahvaljuje svim policijskim službenicima i policijskim agencijama koje su sudjelovale u ovoj, jednoj od najvećih združenih akcija policijskih snaga u BiH u postdejtonskom periodu.