Osumnjičeni za ubistvo Mistrića
0

Vuk i Herak stigli u Sarajevo

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Edin Vuk i Anel Herak, optuženi za ubistvo Amara Mistrića u sarajevskom naselju Čengić Vila 13. augusta, u četvrtak su stigli u pratnji inspektora Federalne uprave policije u Kantonalni sud Sarajevo.

Optuženi za ubistvo su uhapšeni u Omišu 16. augusta, nakon što su se pojavili u policijskoj stanici raspitujući se o boravišnoj dozvoli. Od toga datuma bh. javnost čeka na njihovo izručenje, a njih dvojica su danas, nakon 24 dana provedena u ekstradicijskom pritvoru u Istražnom zatvoru u Splitu, konačno izručena pravosudnim organima BiH.

Policija Republike Hrvatske ih je dovezla do graničnog prijelaza Kamensko gdje su ih preuzeli pripadnici Federalne uprave policije. Osumnjičeni za ubistvo Amara Mistrića, dovezeni su pod jakom policijskom pratnjom, a obojica su nosili policijske pancire.

S obzirom da je pomenutom dvojcu i njihovim pomagačima ranije određen pritvor na prijedlog kantonalnog tužitelja Edina Muratbegovića, oni su smješteni u pritvorsku jedinicu KPZ Sarajevo, nakon čega će biti izvedeni pred sudiju koji će ih upoznati sa njihovim pravima i obavezama.

Kako nam je rekao Edin Muratbegović, on će ih u petak ispitati u vezi sa okolnostima navedenog događaja.