Crna hronika
0

Vozači i vozila GRAS-a napadnuti tri puta u prethodna dva dana

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iz preduzeća GRAS su obavijestili javnost da su u posljednje vrijeme učestali napadi na njihove vozače, kao i uništavanje vozila.

Kako je saopćeno iz ovog preduzeća, nepoznati muškarac je u utorak, bez ikakvog povoda i razloga, napao vozača autobusa koji je saobraćao na liniji Stup - Vogošća.

"Vozač Opel Astre je u ulici Nikole Šopa izašao iz svog automobila i metalnom polugom udario po lijevom bočnom staklu vozača autobusa te se udaljio u nepoznatom pravcu. Uviđaj su izvršili službenici PU Ilidža, uzeli izjave vozača i svjedoka, upoznati su i sa brojem registarskih oznaka automobila kojim je upravljao napadač. Vozač je povrijeđen krhotinama stakla te je, nakon ukazane liječničke pomoći na KUM-u, upućen na kućno liječenje", saopćili su iz GRAS-a.

Napominju kako su i dan ranije, 16. septembra, zabilježena dva incidenta, odnosno napada na njihovo osoblje i vozila.

"Napadač je upravljao automobilom Golf te je, vozeći ispred autobusa u naselju Buća Potok, u više navrata zaustavljao svoje vozilo i verbalno, uz prijetnju metalnom palicom, napadao vozača autobusa. Istog dana je na liniji za Rajlovac nepoznata osoba nogom razbila staklo na jednom krilu trećih vrata autobusa. U oba slučaja uviđaj su izvršili službenici PU Novi Grad, a upoznati su i sa brojem registarskih oznaka automobila kojim je upravljao napadač", navode iz GRAS-a.

Iz ovog preduzeća su još jednom uputili apel za korektan odnos prema službenim osobama i vozilima GRAS-a, kako bi građanima omogućili neometan i siguran javni gradski prijevoz.