Novogodišnje ludilo u Sarajevu
0

Vozač tramvaja izboden kod Željezničke stanice

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Dvojica mladića napala su vozača tramvaja Adnana Huseinovića (1978. ) na tramvajskoj stanici na platou ispred Željezničke stanice u Sarajevu, a jedan od njih ga je povrijedio oštrim predmetom.

"U 10.25 sati Ministarstvo unutrašnjih poslova obaviješteno je o napadu na vozača tramvaja garažnog broja 255, koji saobraća na liniji Baščaršija - Željeznička stanica. Jedan od dvojice napadača oštrim je predmetom povrijedio vozača, koji je prebačen na KUM", rekao je za Sarajevo-x.com Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

On je dodao da policija radi na identifikaciji i pronalasku počinitelja ovog krivičnog djela.

Portparolka KCUS-a Biljana Jandrić potvrdila je da je povrijeđeni vozač tramvaja Huseinović primljen u bolnicu u 10.50 sati s posjekotinom desne podlaktice te rasječenom desnom ušnom školjkom. Nakon što su mu rane ušivene, on je pušten kući.

Jandrić je također navela da je u KUM bolnice Koševo u 11.45 sati primljen i Nedžad Hodžić, 1990. godište, s povredama desne strane glave. Prema nezvaničnim informacijama, povrede su mu nanesene dok je stajao kod jednog od bankomata u gradu.

Crno predpraznično raspoloženja u Sarajevu nastavljeno je i danas. Podsjećamo da su jučer dvojica mladića posječeni nožem u tramvaju na Pofalićima. Njih su napali maloljetni A. T. (17) i njegov pomagač. Povrede su zadobili Adel Višnjić i Edin Hodžić, koji su zbrinuti na KCUS-u.

Napadači su još uvijek u bjekstvu i policija za njima intenzivno traga.

Jučer je u večernjim satima na Baščaršiji došlo do obračuna zaraćenih klanova u kojem je sa dva metka upucan Jasmin Hatić. Na njega je pucao Haris Drljo, koji je brzom akcijom policije brzo pronađen i uhapšen.