Na relaciji Park - Sedrenik
0

Vozač putniku rekao da kupi kartu pa dobio flašu u glavu

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
A. M., vozač GRAS-ovog minibusa na liniji broj 74 Park - Sedrenik, sinoć je fizički napadnut od nepoznate osobe i ljekarska pomoć mu je ukazana u CUM-u Kliničkog centra Koševo.

Napad se, saopćeno je iz GRAS-a, dogodio u 22.20 sati na lokalitetu kod bolnice Koševo kada je, vozeći minibus, A. M. kontrolirao putničke karte pri ulasku putnika. Na stajalištu Podhrastovi zatekao je putnika bez karte. Nakon insistiranja da kupi kartu, jer će u protivnom morati napustiti vozilo, te nakon oštre reakcije putnika zbog zadržavanja vozila na stajalištu, putnik je kartu i kupio, ali je, izlazeći iz minibusa na stajalištu kod bolnice Koševo, vozača udario flašom, pri čemu mu je nanio povrede po licu.

Uviđaj na mjestu događaja obavila je patrola Policijske uprave Stari Grad.

GRAS napominje da je plaćanje usluge prijevoza zakonska obaveza svakog korisnika, odnosno da je obavezno kao i plaćanje svih komunalnih usluga te da od toga djelomično zavisi i kvalitet usluga javnog gradskog saobraćaja.

Iz GRAS-a je upućen apel građanima da pravovremeno pripreme ispravnu putničku kartu i korektno se odnose prema službenim osobama i vozilima te, na taj način, i prema korisnicima GRAS-a, kako bi građani imali neometan i siguran javni gradski prijevoz na području Kantona Sarajevo.