Crna hronika
32

Vozač i referent iz Suda BiH krali zaplijenjene cigarete

Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Nenad Petrović (48) i MIća Trifković (45) iz Sarajeva optuženi su pred Sudom BiH zbog sumnje da su kao uposlenici Suda BiH prisvajali cigarete, dokazni materijal zaplijenjen u krivičnim djelima te na taj način sebi pribavili imovinsku korist od 15 hiljada KM.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva BiH, optužnica tereti Petrovića da je u mjesecu martu, maju, augustu i septembru 2014. godine, s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, prisvojio dokazni materijal - cigarete u većoj količini iz predmeta KDP-a Suda BiH, kojima je imao pristup jer su mu kao uposleniku povjerene u službi.

Optuženog Miću Trifkovića, kao uposlenika Tužilaštva BiH na radnom mjestu referent - specijalista vozač u Tužilaštvu BiH, tereti se da je stavljanjem na raspolaganje službenog putničkog vozila Tužilaštva BiH, iskorištavajući mogućnost da službenim vozilom Tužilaštva BiH može nesmetano ulaziti i izlaziti i van radnog vremena u kompleks i iz kompleksa pravosudnih institucija BiH, prevozio nezakonito prisvojene kartonske kutije cigareta, a sve sa ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist.

Na ovaj način, kako se navodi u optužnici, optuženi su pribavili protivpravnu imovinsku korist i to: Nenad Petrović Nenad 11.250,00 KM, a Mića Trifković 1.500,00 eura.

Nenada Petrovića i Miću Trifkovića ttereti se da su počinili produženo krivično djelo pronevjera u službi.