Crna hronika
0

Vogošća - iz vatrenog oružja teško povrijeđen K.E.

FENA
Sinoć je u Vogošći nepoznata osoba vatrenim oružjem teško povrijedila K.E., rođen 1963. godine iz Sarajeva. Mogući izvršilac je C.S, rođen 1968. godine iz Prijepolja.

Poduzimajući potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela koje se dogodilo jučer oko 03,30 sati u ulici Gornja Jošanica III, općina Vogošća, u blizini ugostiteljskog objekta "Cigo", kada je od strane nepoznate osobe iz vatrenog oružja teško povrijeđen K.E., rođen 1963. godine iz Sarajeva, službenici policije MUP-a Kantona Sarajeva došli su do saznanja da je mogući izvršilac C.S., rođen 1968. godine u Prijepolju, nastanjen u Sarajevu, saopćeno je iz MUP-a KS.

Istog dana navedena osoba je lišena slobode. Daljim radom službenici policije su jučer u ulici Jošanička, općina Vogošća, pronašli napušteno džip "chrvsler" reg. broja 206-T-107 u kome su pronađene čahure od ispaljenih metaka, a u neposrednoj blizini vozila, u šahtu, automatska puška.

Pronađeni predmeti su izuzeti sa lica mjesta radi potrebnih vještačenja, a C.S. je danas u 08,50 sati predat nadležnom Tužitelju.