Crna hronika
6

Vlasnik kafića uhapšen zbog neprijavljivanja pucnjave u Fortuni

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Sarajevska policija uhapsila je sinoć Dauta Strujića (40) iz Pljevalja zbog sumnje da nije prijavio krivično djelo nakon što je sinoć u kasnim satima pucano na njegov ugostiteljski objekat Fortuna u sarajevskom naselju Hrasno. U policiju su nakon što su zatečeni na mjestu događaja privedeni i Edin Hrnjić (34) , Alem Gadžo (23), Muamer Sinanović (30) te Adis Gerin (29).

Naime, sinoć je oko ponoći došlo do pucnjave ispred kafića Fortuna, koji se nalazi u ulici Trg heroja u Novom Sarajevu. Policija je odmah izašla na mjesto događaja te je tu zatekla četvoricu mladića.

Oni su policiji ispričali da su na njih, dok su bili u kafiću, pucale dvije osobe iz pištolja i automatske puške.

Policijski službenici su u neposrednoj blizini mjesta događaja, ispod parkiranog putničkog motornog vozila marke VW Golf, pronašli i izuzeli automatsku pušku sa okvirom.

Dva sata kasnije policija je pronašla i vlasnika navedenog ugostiteljskog objekta S. D., rođenog 1974. godine u Pljevljima, nastanjenog u Sarajevu.

On je policiji ispričao da je nakon pucnjave zaključao ugostiteljski objekat i otišao kući. On je uhapšen jer policiji nije odmah prijavio krivično djelo.