Crna hronika
0

Visoko: Maloljetnik bacio bombu i nazvao policiju

ZEDA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Maloljetni M. L. u utorak oko 03:10 sati, u visočkoj ulici Ihtijarevića 1, aktivirao je ručnu bombu. U eksploziji je oštećena fasada na kući Hikmeta L, vozilo Mercedes koje je vlasništvo Senada H. iz Visokog, te vozilo Opel Corsa koje je u vlasništvu Samira Š. iz Visokog. Nakon bacanja bombe M. L. je nazvao policiju i prijavio da je nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu.

Policijska stanica Visoko će, nakon kriminalističke obrade i ispitivanja, te prikupljenih dokaza i obavještenja, podnijeti krivičnu prijavu Kantonalnom tužilaštvu u Zenici protiv maloljetnog M. L. (1994).

Na mjestu aktiviranja eksplozivne naprave je izvršen uviđaj, a o svemu je informisan nadležni tužilac. Nakon izvršenog uviđaja, poduzete su potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja navedenog krivičnog djela, te su istražitelji došli do određenih operativnih saznanja, prema kojima je ustanovljeno da je M. L. učestvovao u ovom događaju.

U cilju provjere tačnosti raspoloživih operativnih saznanja i podataka izvršen je pretres prostorija Hikmeta L, koje koristi M. L.

Prilikom pretresa pronađena su tri osigurača, koja svojim izgledom asociraju na osigurače od ručnih bombi, i oko 15:25 sati maloljetni M. L. je priveden i privremeno zadržan u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Visoko.