Crna hronika
0

Višemilionska pljačka kod Gruda, razbojnici presreli kombi s novcem

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na regionalnoj cesti Privalj-Grude danas oko 10,45 sati nekoliko nepoznatih osoba počinilo je razbojništvo pri čemu je otuđen višemilionski iznos, izvijestila je Uprava policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

U navedeno vrijeme iz smjera Širokog Brijega u smjeru državne granice s Republikom Hrvatskom kretala su se dva motorna vozila kombi i putničko motorno vozilo u vlasništvu zaštitarske agencije "Puma", Sektor Banja Luka koja su prevozila novac, nezvanično se spominje 3-4 miliona eura, iz Unicredit Zagrebačke banke Mostar.

Pri izvršenju kaznenog djela počinitelji su se služili s najmanje tri, a vjerovatno i s četiri vozila tako što su se s dva vozila zapriječili cestu odnosno onemogućili prolazak i bijeg vozilima agencije "Puma", a s trećim vozilom pobjegli su s mjesta događaja lokalnom cestom Dužice – Rasno, navodi se u saopćenju.

Sva tri vozila počinitelji kaznenog djela su zapalili. Također, pri izvršenju kaznenog djela počinitelji su se služili vatrenim oružjem, uključujući i ručni raketni bacač.

Odmah nakon saznanja o izvršenom kaznenom djelu angažirani su svi raspoloživi policijski službenici u cilju identificiranja, lociranja i hapšenja počinitelja, a u tom cilju ostvarena je saradnja s drugim policijskim agencijama, ističe se u saopćenju.