Mještani u strahu od vatrene stihije
0

Višegrad: U požaru izgorjelo 10 hektara šume i voćnjaka

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U velikom požaru koji je izbio danas u mjestu Međeđa kod Višegrada izgorjelo je 10 hektara šume i voćnjaka, a vatrogasci, radnici Šumskog gazdinstva "Panos" i mještani uspjeli su da odbrane kuće od vatrene stihije.

Požar je izbio oko 14 sati u blizini naselja, a pripadnici vatrogasne jednice iz Višegrada i radnici Šumskog gazdinstva "Panos" uz pomoć mještana spasili su kuće, ali je vatrena stihija uništila voćnjake i proširila se prema planini Sjemeć.

Radnici Šumskog gazdinstva i vatrogasci sa mještanima su još na požarištu, ali strijepe da će se u toku noći vatra nekontrolisano proširiti prema planini Sjemeć što bi moglo da izazove katastrofalne posljedice.

"Prije pet godina na istom mjestu se pojavio požar, nakon koga smo crnim borom zasadili pet hekatara zemljišta. Sad je ova šumska kultura potpuno uništena", rekao je direktor Šumskog gazdinstva "Panos" Milan Cvijetić.

Mještanin Ifet Muharemović kaže da je primjetio požar u blizini zgrade mejtefa u Međeđi nakon čega je dat znak za uzbunu.

"Gasio sam sa vatrogascima i šumarima, uspjeli smo bar da sačuvamo kuće, ali sve ostalo je uništeno", rekao je Muhamerović