Crna hronika
15

Višegodišnje optužbe između Mušića i Hrustanovića kulminirale ranjavanjem

Klix.ba
Pripadnici MUP-a KS obavljaju uviđaj ispred zgrade Elektroprivrede BiH (Foto: Klix.ba)
Pripadnici MUP-a KS obavljaju uviđaj ispred zgrade Elektroprivrede BiH (Foto: Klix.ba)
Član Nadzornog odbora Elektroprivrede Fejsal Hrustanović ranjen je danas na ulazu u zgradu Elektroprivrede. Prema nezvaničnim informacijama, u njega je pucao Teufik Mušić.

Kako su za Klix.ba potvrdili u sarajevskoj policiji, kod Mušića je pronađen pištolj iz kojeg je napadač pucao u Hrustanovića nekoliko puta.

Mušić, inače direktor rent-a-car firme Neckar, je na svom blogu godinama iznosio teške optužbe na račun Hrustanovića, bivšeg direktora BH Triglav osiguranja, protiv kojeg je prije četiri godine podnio krivičnu prijavu.

Mušić je bivši policajac koji je 1996. godine odlučio ponovo pokrenuti porodični biznis iznajmljivanja automobila koje su godinama osiguravali u Triglav BH osiguranju, na čijem se čelu od 1997. godine nalazio Hrustanović.

Nakon nekoliko godina uspješne saradnje došlo je do komplikacija i međusobnih optužbi koje su kulminirale pucnjavom i ranjavanjem Hrustanovića koji ima ustrelnu ranu u predjelu desne strane grudnog koša i prostrelne rane desne natkoljenice.

Smješten je na Klinici za abdominalnu hirurgiju na daljnje liječenje.

Kako su ranije naveli iz Elektroprivrede, napad se ne može dovesti u vezu sa članstvom Hrustanovića u organu JP Elektroprivreda BiH.