Crna hronika
10

Velika Kladuša: Otkrivene preuređene parcele za uzgoj kanabisa, tri osobe lišene slobode

Piše: M. Ć.
(Foto: MUP USK)
Pripadnici MUP-a USK u mjestu Kudići u Velikoj Kladuši pronašli su tri preuređene parcele sa zasadom 116 komada kanabisa, a tom prilikom slobode su lišene tri osobe.

Nakon što je nepoznata osoba u policijsku stanicu prijavila da se u naselju Kudići, tačnije u obližnjoj šumi, nalazi sumnjivo motorno vozilo marke VW Golf, na teren je izašla policijska patrola. Dolaskom na mjesta događaja policijski pripadnici uočili su tri nepoznate osobe obučene u maskirne uniforme, a isti su, nakon što su primjećeni, počeli bježati.

Pregledom vozila koje je ostalo na mjestu događaja pronađen je jedan ruksak u kojem se nalazilo 76 komada manjih pvc saksija, dva metalna ašova, jedna pvc boca sa špricom, dva mobilna telefona marke Nokia, lična karta na ime N. R. i saobraćajna dozvola na ime S. R. U jednoj od navedenih saksija nalazili su se i komadi listova koji podsjećaju na biljnu vrstu Cannabis sativa.

"Nakon izvršenog uviđaja svi navedeni predmeti, kao i vozilo prevezeni su prostorije policijske stanice Velika Kladuša radi dalje istrage krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. U 22:30 sati pronađen je i slobode lišen N. R. rođen 1993. godine iz mjesta Johovica, općina Velika Kladuša te je zadržan radi dalje kriminalističke obrade. U nastavku kriminalističke istrage dana 9.6.2016. godine slobode su lišeni i M. H. rođen 1979. godine u Velikoj Kladuši i R. Č. rođen 1990. godine u Velikoj Kladuši", saopćeno je iz MUP-a USK.

Pretresom šireg mjesta događaja u mjestu Kudići, u dijelu visoke šume i niskog rastinja, pronađene su tri preuređene parcele sa zasadom od 116 komada stabljika zelene Kanabisa.

Istraga o ovom slučaju se nastavlja.