Crna hronika
18

Velika Kladuša: Muškarac koji je jučer ubio suprugu i sebe ostavio pismo

Klix.ba
Foto: Screenshot/RVK
Foto: Screenshot/RVK
Policija Unsko-sanskog kantona i danas nastavlja istragu i utvrđivanje detalja u vezi sa ubistvom i samoubistvom koje se dogodilo jučer u mjestu Donja Vidovska kod Velike Kladuše, gdje je Mirsad Rekić ubio suprugu Mirsadu, a potom pucao sebi u glavu.

Obdukcijom je utvrđeno da je Rekić u suprugu ispalio najmanje tri metka, u predijelu grudnog koša i leđa, potvrdio je za Klix.ba Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Na mjestu događaja je pronađena poruka, odnosno oproštajno pismo, koje je Rekić napisao. Kako saznajemo, iz pisma se može vidjeti da su razlog ubistva i samoubistva ljubomora i navodna preljuba.

Mirsad i Mirsada su bili u braku, ali je u toku bio proces razvoda, te su uskoro trebali imati ročište na sudu.

Njih dvoje, kako saznajemo, u posljednje vrijeme nisu živjeli zajedno, a Mirsad nije želio razvod. U pismu nađenom na mjestu ubistva i samoubistva se navodi da je Mirsada već bila započela vezu s drugim muškarcem, međutim, takve detalje, motive i druge okolnosti policija tek treba utvrditi.

Mirsad je pokazivao znake života nakon što je sebi pucao u glavu, te je prevezen u Dom zdravlja Velika Kladuša, gdje je preminuo.