Park na Betaniji
0

FOTO / Vandali pilom prerezali i ukrali spravu za vježbanje

Sarajevo-x.com
Uprkos zalaganjima Općine Centar i KJKP "Park" d.o.o. Sarajevo da park Jezero- Betanija, na površini od blizu osam hektara izgrade i opreme što modernijim rekvizitima za rekreaciju, igru i zabavu, vandalski odnos pojedinaca prema svemu urađenom se nastavlja i sve to usporava.

Naime, sredinom sedmice u pomenutom parku nestala je rekreativna sprava za prelaz na rukama postavljena samo prije 30-ak dana, a čija vrijednost iznosi oko 1.000 KM.

Radnici KJKP "Park" u jutarnjim poslovima, tokom redovne akcije čišćenja parka primijetili su da je sprava otuđena na način da ju je nepoznati počinilac prerezao pilom i odnio.

O svemu su obaviješteni i predstavnici Općine Centar, koji su slučaj prijavili policiji i još uvijek se ne zna ko je to učinio.

Kako bi spriječili ili makar umanjili ovakve kontinuirane vandalske "akcije" pojedinaca ili grupa prema javnom dobru, bilo bi dobro da se u akciju uključe i savjesni građani koji svojim prijavama mogu doprinijeti da se počinioci i pronađu, poručuju iz "Parka".

Izgled sprave na drugoj lokaciji u parku
Izgled sprave na drugoj lokaciji u parku