Crna hronika
0

Uzgajatelju oduzeto pola kilograma indijske konoplje

ZEDA
Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I Zenica su prema naredbi Općinskog suda Zenica izvršili pretres kuće, dvorišta i pomoćnih objekata u ulici Patriotske lige broj 48 u Nemili, koju koristi Z. A. s porodicom, kao i stana u ulici Mokušnice broj 9 u Zenici, vlasništvo Z. M. iz Zenice.

Tom prilikom je na navedenoj adresi u Nemili, u dvorištu kuće, pronađena jedna stabljika indijske konoplje, visine 2,80 metara. Prilikom pretresa kuće pronađena je sasušena biljna materija koja asocira na indijsku konoplju, težine 505,60 grama.

Prilikom vršenja pretresa, u kući je zatečena osoba Z. A. koja je lišena slobode i privedena u službene prostorije za zadržavanje Policijske uprave.

Pronađena biljna materija prilikom pretresa je fotografisana, izuzeta i bit će predmet vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a ZDK, a nakon prikupljenih dokaza i obavještenja i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zenica će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv osobe Z. A., rođenog 1955. godine, iz Zenice.