Crna hronika
0

Uzete izjave od vozača i svjedoka saobraćajne nesreće u kojoj je povrijeđen Špirić

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijska uprava Drvar do sada je uzela izjave od vozača i svjedoka saobraćajne nesreće u kojoj je u petak, 30. novembra, uveče u Drvaru teško povrijeđen ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić, rekao je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

On je naveo da su uzete izjave od vozača koji su učestvovali u saobraćajnoj nezgodi, kao i od svjedoka koji su se nalazili na licu mjesta, te da je upućen dopis zdravstvenim centrima u kojima se liječe povrijeđeni da dostave izvještaje o povredama.

"Upućen je dopis Domu zdravlja Drvar, Kliničkom centru Banja Luka i Medicinskom centru Livna da se dostave izvještaji o stepenu tjelesnih povreda osoba koje su dovezene u te zdravstvene ustanove. Nakon što budu dostavljeni i nalazi vještačenja urina i krvi, te nakon završetka istrage, bit će podnesen kompletan izvještaj Kantonalnom tužilaštvu", izjavio je Vrdoljak.

On nije mogao da precizira kada će izvještaj biti kompletiran.

"To ne zavisi samo od policijskih službenika u Drvaru. Moramo sačekati nalaze vještaka i nalaze od medicinskih ustanova gdje su zbrinuti povrijeđeni", naglasio je Vrdoljak.

Špirić se nalazi na liječenju na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Kliničkog centra Banja Luka, na kojoj mu je u subotu, 1. decembra, nakon saobraćajne nesreće uspješno operisan kuk. Iz ovog centra je ranije saopšteno da je Špirićevo stanje stabilno i da oporavak protiče uredno.

Saobraćajna nesreća dogodila se u petak uveče u 21.50 sati u Drvaru. Špirić se u trenutku udesa nalazio na mjestu suvozača u Audiju, koji je vozio Jovica Stevandić (33), a koji se sudario sa Fordom Mondeo, za čijim je volanom bio David Bauk (18) iz Drvara.

"Vozač Forda, njegov suvozač Ilija Srdić (18), te saputnici Miroslav Trninić (25) i Aleksandar Kremić (18), svi iz Drvara, lakše su povrijeđeni, te im je pomoć ukazana u drvarskom Domu zdravlja, a potom su otpušteni na kućno liječenje".

Treći automobil Opel Kadet, koji je vozio Velimir Bašić (30) iz Drvara, na mjesto nesreće je naletio dok je ukazivana pomoć povrijeđenima u sudaru Audija i Forda.