Istraga pucnjave u Vogošći
0

Uzeta "parafinska rukavica" od deset osoba

FENA
Restoran Cigo u Vogošći
Restoran Cigo u Vogošći
Po nalogu Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo izvršeno je vještačenje tragova - uzeta tzv. "parafinska rukavica" (metoda otkrivanja tragova pucanja iz vatrenog oružja, odnosno barutnih čestica) od deset osoba, sudionika pucnjave u ugostiteljskom objektu "Cigo" (općina Vogošća) 30. januara u kojoj su dvije osobe zadobile prostrijelne, a jedna lakšu tjelesnu povredu.

Nakon što budu poznati rezultati - nalaz ovog vještačenja, bit će odlučeno o narednim koracima u istrazi ovog slučaja, saznaje Fena u Tužiteljstvu.

Inače, F. N. (1989.) iz Vogošće i K. I. (1985.) iz Sarajeva, koji su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti, odnosno nanošenje lake tjelesne povrede, pušteni su na slobodu.

U spomenutoj pucnjavi povrede hicima iz pištolja zadobili su Z. A. (1985.) iz i M. M.(1971.), obojica iz Sarajeva kojima je u CUM-u KCUS-a ukazana ljekarska pomoć, dok je laku tjelesnu ozljedu u predjelu glave, usljed fizičkog obračuna zadobio Z. H. (1971.) iz Sarajeva.

Prema neslužbenim informacijama, u pucnjavi i tuči u spomenutom ugostiteljskom objektu povrijeđeni su Admir Zoranić i Miftar Mehović, te Haris Zukić, dok je za izazivanje opće opasnosti osumnjičen Ibro Kovač, a za nanošenje lake tjelesne povrede Nermin Fatić, koji su nakon kraćeg zadržavanja pušteni na slobodu.