Povrijeđeni završio na Neurohirurgiji
3

USK: Pretukli putnika u autobusu i nožem prijetili vozaču

Piše: E. G.
Kantonalna bolnica "Dr. Irfan Ljubijankić" (Foto: Arhiv)
Kantonalna bolnica "Dr. Irfan Ljubijankić" (Foto: Arhiv)
Na putu između Velike Kladuše i Vrnograča u autobusu prevoznika Izan Trans sinoć je došlo do tuče u kojoj je teško povrijeđen Emin Dukić (1986.).

Kako je iz MUP-a Unsko – sanskog kantona rečeno za Klix.ba dvojica mladića, Mehmed Alešević (21) i Denis Ćuturić, su pretukli Dukića u autobusu za vrijeme vožnje, te maltretirali ostale putnike.

Iako su prvobitne informacije govorile da je jedan od napadača sa sobom imao pištolj i prijetio vozaču autobusa, iz MUP-a je za Klix rečeno kako nije bilo prijetnje vatrenim oružjem, ali je potvrđeno da je jedan od njih sa sobom imao nož kojim je prijetio uposleniku Izan Transa.

“Oni su pritom spriječili vozača da stane na predviđenim autobuskim stajalištima kako bi putnici izašli i uz prijetnju ga natjerali da vozi dalje, a potom su u jednom momentu naredili da se zaustavi autobus i istjerali su putnike napolje. Počinioci su lišeni slobode kada je policija presrela autobus u mjestu Podzvizd”, rekli su nam u MUP-u USK.

Pretučeni Dukić je sinoć primljen u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću, a trenutno je smješten na odjelu za Neurohirurgiju, potvrđeno nam je u Kantonalnoj bolnici.