Crna hronika
2

USK: Dvojica Sarajlija osumnjičena za razbojništvo i tešku krađu

FENA
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) danas su u popodnevnim satima u prostorije Kantonalnog tužilaštva u Bihaću priveli dvije osobe, koje su slobode lišene dan ranije zbog sumnje da su na području grada Bihaća počinile šest krivičnih djela razbojništva i jedno teške krađe na naročito drzak način.

"Radi se o muškim osobama rođenim 1991. i 1986. godine, koji su s područja Sarajeva, a u Bihaću se nalaze na privremenom radu", kazao je novinarima glasnogovornik Policije USK-a Ale Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, ova krivična djela su izvršena u proteklih šest mjeseci, a policija je intenzivno radila na ovim predmetima skoro cijelo to vrijeme, te su nakon opsežnih operativno-taktičkih mjera i radnji, ali i blokada terena, te zasjeda na terenu, ove osobe lišene slobode i predane Tužilaštvu na daljnje postupanje.

Osumnjičeni su razbojništva u više navrata počinili u tri prodajna objekta, uz prijetnju plinskim pištoljem, te oteli novčanik jednoj ženi na ulici, što je okarakterisano kao krivično djelo teške krađe.

Kako Agencija Fena nezvanično saznaje, uhapšeni su pripadnici Oružanih snaga BiH, koji su radili u kasarni u Bihaću.

Sumnja se da je još jedan vojnik učestvovao u ovim krivičnim djelima, ali trenutno nije dostupan istražnim organima.