Crna hronika
13

USK: Dvije osobe lišene slobode zbog uzgoja kanabisa

Piše: M. Ć.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pripadnici MUP-a USK lišili su slobode dvije osobe iz Bihaća i Velike Kladuše zbog proizvodnje i puštanja u promet opojnih droga, a tom prilikom pronađeno je oko 120 stabljika kanabisa.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša operativnim radom na terenu pronašli su u mjestu Šumatac 85 komada stabljika kanabisa visine od 250-320 cm, te na lokaciji Muratov lug 29 komada kanabisa visine od 200-300 cm.

Zbog sumnje da je zasadio navedene biljke i time počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, slobode je lišen H. M. (1973.) iz mjesta Kudići, općina Velika Kladuša.

Nešto kasnije, a na osnovu prethodno prikupljenih obavještajnih podataka, istražitelji Policijske stanice Velika Kladuša su u mjestu Kudići pronašli plantažu sa zasadom od 10 stabljika kanabisa visine od 140 do 215 cm.

"Navedene biljke su počupane i pohranjene u krug MUP-a USK, a inspektori Sektora kriminalističke policije provode daljnju istragu krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te rade na pronalasku počinioca ovog djela", kazali su u MUP-u USK.

Istog dana, u Bihaću je od strane policijskih službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a USK u Ulici Evlije Čelebije slobode lišen E. S. (1968.) iz Bihaća, za kojeg su postojali osnovi sumnje da je počinio krivično djelo 'neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' i 'posjedovanje i omogućivanje uživanja opojnih droga'.

"Vozilo Audi kojim je E. S. upravljao prilikom lišenja slobode dovezeno je i deponovano u krug MUP-a USK-a, a pretresom su u istom pronađena dva paketića sa neutvrđenom količinom kanabisa. Naknadno je izvršen i pretres stana i prostorija koje koristi E. S. i u istom je pronađen još jedan paketić sa neutvrđenom količinom zeljaste biljne materije", istakli su u MUP-u.

Ovlašteni službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK provode daljnju istragu.