Crna hronika
11

Uprkos ranijim izvještajima, nije bilo pucnjave na putu Marićka-Raketići

FENA
Policija u Prijedoru utvrdila je da jučer na regionalnom putu Marićka-Rakelići, u mjestu Tadići, nije bilo pucnjave nakon slijetanja vozila s puta i bjekstva tri osobe maskirana "fantomkama" za kojima se još traga.

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Prijedor Marija Matić je za medije precizirala da je na osnovu tragova koji su pronađeni i izjava svjedoka, utvrđeno da nije bilo pucnjave iz vatrenog oružja i da su prasci koji su se čuli nastali prilikom pucanja guma i stakala zapaljenog vozila bjegunaca.

I danas se na užem i širem području oko mjesta nalaze policijski službenici s ciljem pronalaženja bjegunaca. Policiji je jučer oko 11 sati prijavljeno da je na regionalnom putu Marićka-Rakelići, u mjestu Tadići, terensko vozilo BMW karavan sletjelo s puta, nekoliko metara od radnika preduzeća "Niskogradnja Marjanović", koji su na toj dionici krpili rupe.

Ispričali su da su prišli automobilu, u namjeri da pomognu, ali da su iz vozila izašle maskirane osobe s fantomkama preko glave, od kojih je jedna imao pušku. Po tvrdnjama radnika, bjegunci su zapalili automobil i zatim pobjegli u šumu.

Nakon prijave, policija je blokirala pomenuto područje, a u potrazi su učestvovali i pripadnici Jedinice za podršku, uz asistenciju helikoptera.