Rasvjetljeno ubistvo
0

Uposlenica ubila vlasnika kafane "Bistro"

Sarajevo-x.com
Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine
Uposlenica ugostiteljskog objekta "Bistro" Š.S. priznala je da je u noći sa nedjelje na ponedjeljak ubila vlasnika objekta, 84-godišnjeg Jakuba Vinjištaka, a kao motiv za izvršenje ovog krivičnog djela navodi se koristoljublje i ranije nesuglasice.

U policijskom izvještaju se između ostalog se navodi:

Dana 23.02.2009. godine u 00,15 sati, u ugostiteljskom objektu "Bistro“ u ulici Nikole Šopa, općina Ilidža, pronađeno je beživotno tijelo vlasnika objekta V.J., rođen 1925. godine iz Sarajeva. Izvršenim uviđajem konstatovano je da se radi o nasilnoj smrti, odnosno da je u pitanju krivično djelo ubistva.

Po preduzetim intenzivnim mjerama i radnjama na rasvjetljavanju predmetnog događaja, istoga dana u 15,00 sati, policijski službenici su lišili slobode Š.S. rođena 1975. godine, uposlenicu u navedenom ugostiteljskom objektu, zbog sticanja osnova sumnje da se može dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

U obavljenom intervjuu, imenovana je u potpunosti priznala izvršenje ubistva. Imenovana je predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode. Najvjerovatniji motiv za izvršenje ovog krivičnog djela je koristoljublje, a imenovana je navela i međusobne nesuglasice sa V.J. Policijski službenici, u koordinaciji sa Kantonalnim tužilaštvom u Sarajevu nastavljaju sa preduzimanjem potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju predmetnog događaja.