Bihać
0

Ukrao policijsko vozilo, skrivio saobraćajnu nesreću i dao se u bijeg

Sarajevo-x.com
E. B. je u srijedu u večernjim satima otuđio policijsko vozilo u Bihaću, zatim skrivio saobraćajnu nesreću povrijedivši dvije osobe i dao se u bijeg. Ubrzo je uhvaćen i priveden u policijsku stanicu, saznaje Sarajevo-x.com.

Kako saznajemo, policija je obavještena da je oko 17.55 sati došlo do narušavanja javnog reda i mira u naselju Pokoj u blizini Bihaća.

Prema informacijama iz policije, E. B. je bio u alkoholiziranom stanju i htio je da vozi društvo kući. Kako mu oni to nisu dozvolili on je nogom razbio staklo na automobilu. Onda su pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona izašli na intervenciju i priveli ga, no dok su uzimali izjave očevidaca, E. B. je iskoristio nepažnju policajaca te otuđio njihov automobil i njime pobjegao prema gradu.

Samo nekoliko minuta kasnije policijskim vozilom je ušao u jednosmjernu ulicu i skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su lakše povrijeđene dvije osobe, a zatim je nastavio bježati van grada.

Na sreću, zaustavljen je i priveden.

"Počinilac, E. B. iz Živinica, stalno nastanjen u Sarajevu, se trenutno nalazi u policijskoj stanici i u vidno je alkoholiziranom stanju. Radi se o osobi koja je od ranije poznata policiji", kazala je sinoć za Sarajevo-x.com Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a USK.