Crna hronika
0

Ukrao građevinski materijal i prodao na otpad

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Banjalučka policija uhapsila je jučer Željka Đukića (1978.), osumnjičenog da je 21. aprila i 5. maja ove godine izvršio krivično djelo teška krađa.

Đukić se sumnjiči da je, poslije radnog vremena, u dva navrata, bez prateće dokumentacije preduzeća i odobrenja direktora, uz pomoć radne mašine - viljuškara natovario na kamion, limene ploče različitih dimenzija, armaturne mreže i drugi građevinski materijal iz skladišta građevinskog materijala preduzeća "22. maj" u Tehnološkom biznis parku iz Banja Luke i odvezao ga na otpad sekundarne sirovine u Glamočanina, kod Laktaša.

On je time pričinio materijalnu štetu vlasniku preduzeća u iznosu od oko 23.120 KM, potvrđeno je iz CJB Banja Luka.

Također, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo "prikrivanje“, u svojstvu osumnjičenog ispitan je Dubravko Čamber (1976.) kod kojeg su pronađeni otuđeni građevinski materijali, jer ih je kupio po znatno nižoj cijeni od prodajne cijene i dalje ih preprodavao.

Policijski službenici nastavljaju rad po navedenom predmetu u cilju prikupljanju dokaza i dokumentovanju predmeta, a o svemu je obaviješteno Okružno tužilaštvo Banja Luka.