Žepče
0

Ukrao automobil, pa poginuo u saobraćajnoj nesreći

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je danas da je sinoć oko 23.55 u naselju Orahovica, općina Žepče, nepoznata osoba otuđila vozilo marke audi A-6 vlasništvo Antona Bulajića.

Nakon zaprimljene dojave o izvršenoj krađi obaviještene su sve policijske patrole na terenu, kao i sve policijske uprave i policijske stanice na području MUP-a ZDK.

Noćas, pet minuta nakon ponoći, u mjestu Ograjna, općina Žepče, na magistralnom putu M-17 dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem s kolovoza putničkog motornog vozila. Dolaskom policijskih službenika na lice mjesta saobraćajne nezgode utvrđeno je da se radi o otuđenom putničkom motornom vozilu marke audi A-6, registarskih oznaka 396-J-761, te je pronađena jedna osoba u vozilu koja nije davalo znakove života, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Uviđajem je utvrđeno da je vozač otuđenog vozila pri kretanju iz smjera Doboja u pravcu Zenice, iz neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom te udario u zaštitnu ogradu, a zatim i u potporni kameni zid. Identifikacijom obavljenom danas u 14 sati u Žepču utvrđeno je da se radi o Erdinu Beganoviću, rođenom 1983. godine iz Zenice.