Crna hronika
56

Ukrali bankomat, pa ga izgubili tokom policijske potjere

Klix.ba
Četvorica lopova ukrala su danas bankomat NLB Razvojne banke u Kotor-Varošu te ga za vozilo zakačili sajlom, a nekoliko trenutaka kasnije i izgubili, tokom dramatične policijske potjere.

Nakon što su lopovi uspjeli da automobilom iščupaju i zakače više stotina kilograma težak automat, naišla je policijska patrola, od koje su počeli da bježe te su zapucali iz automatske puške, ali, srećom, nijednog policajca nisu pogodili, objavile su Nezavisne novine.

Prema svemu sudeći, riječ je o organizovanoj kriminalnoj grupi, koja se u prethodnom periodu snabdjela vrtoglavom svotom novca tokom krađa počinjenih u više gradova.

"Lopovi su bili maskirani, a pred NLB Razvojnu banku, u centru Kotor-Varoša, došli su famoznim audijem A6 karavan, koji je korišten i u 40.000 maraka 'teškoj' krađi bankomata Raiffeisen banke na ulazu u banjalučku robnu kuću Boska", istakao je sagovornik Nezavisnih, upućen u istragu.

Za svega nekoliko trenutaka, kradljivci su u kotorvaroškoj Ulici cara Dušana uz pomoć Audija iščupali bakomat, u kojem je bila veća svota novca, te ga prvo pokušali ubaciti u prtljažnik, što im nije pošlo za rukom, pa su ga zakačili za vozilo.

"Patrola koja je naišla iznenadila je i uplašila lopove. Oni su sjeli u auto te počeli da bježe, a patrola je krenula za njima. Nakon oko 300 metara bijega, tokom kojih su kradljivci osuli paljbu po policiji, bankomat se otkačio, a audi je uspio da umakne", kazao je izvor upućen u istragu.

Kod ulaza u banku postoji kamera, koja je snimila razbojnike.

"Ali, pitanje je od kolike će to pomoći biti istražiocima, koji još nisu rasvijetili ni krađu bankomata u centru Banje Luke, iako postoji snimak tog krivičnog djela. Bankomat u Kotor-Varošu nalazio se na ulazu u banku, te je lopovima, koji su već 'ispekli zanat', bio lak zalogaj", istaknuto je za Nezavisne.

Više gotovo identičnih krađa bankomata u nekoliko gradova izvršeno je od augusta 2009. godine, a lopovi su i tada koristili audi A6 karavan.