Brza akcija policije
0

Uhvaćena grupa kradljivaca, koljača i prodavača stoke

Piše: V. T.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Zahvaljujući brzoj i efikasnoj saradnji dobojske i policije iz Gračanice, rasvjetljeno je više krađa stoke na području dobojske regije i okoline.

Juče smo objavili da su zbog ovih krivičnih djela privedeni S.DŽ. (31) i D. M. (22) iz Gornje Lohinje kod Gračanice, ali je istraga nastavljena pa je usljedilo još hapšenja.

Kako je potvrđeno za Sarajevo-x.com, policija iz Gračanice pronašla je i A. Dž. (32) iz mjesta Lendići, a još se traga za mladićem Z. S. (20) iz okoline Doboja.

U dobojskoj policiji nam je potvrđeno da će protiv svih osumnjičenih biti podnesen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima teške krađe.

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da su S .DŽ. i D. M. proteklog vikenda ukrali deset jagnjadi i jednu ovcu iz tora N. P. u Bukovačkim Čivčijama kod Doboja, koje su poklali, ispekli i prodali na javnom skupu u Olovu.

Prema saznanjima Sarajevo-x.com, isti vlasnik bio je na udaru lopova i polovinom juna prošle godine kada su kradljivci od njega na isti način ukrali devet jagnjadi koje su prodali na skupu u Buni kod Mostara.

"Kada se klupko počeo odmotavati, utvrđeno je da su mladići D. M. i Z. S. u noći sa 4. na 5. maj ukrali četiri jagnjeta i dvije ovce iz obora vlasništvo B. S. u Boljaniću kod Doboja", rekli su nam u policiji, dodajući da je pronađeno mnogo dokaza koje osumnjičene povezuju sa krađama jagnjadi i ovaca.

U policiji ističu da se osumnjičena četvorka dovodi, osim krađa u RS, dovodi u vezu i sa krađom stoke na području opština Maglaj, Tešanj i Doboj Istok.

Potvrđeno nam je da su S.DŽ. i D. M. poslije saslušanja pušteni da se brane sa slobode, a da je uhapšeni A. Dž. predat nadležnom tužilaštvu.