Sarajevo
0

Uhvaćen diler heroina

FENA
Kantonalno tužilaštvo KS
Kantonalno tužilaštvo KS
Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu je podnesen službeni izvještaj protiv P.A. rođen 1984. godine iz Sjenice, Republika Srbija, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo preprodaje opojne droge.

Intenzivnim preduzimanjem potrebnih operativnih mjera i radnji u prethodnom periodu utvrđeno je da je on tokom januara, ilegalno boraveći u Bosni i Hercegovini i Sarajevu, u kontaktu sa za sada neidentifikovanom osobom, nabavio veću količinu heroina s namjerom da je iznese sa područja Kantona Sarajevo i preproda na području drugog kantona.

Pošto se raspolagalo provjerenim saznanjima da će P. A. u petak pokušati napustiti Sarajevo sa namjerom preprodaje droge, istoga dana u 14,50 sati je, po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog suda, na auto putu Sarajevo - Zenica, od strane policijskih službenika Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga zaustavljen i izvršen pretres autobusa u kojem se nalazio P.A.

Kod njega je pronađeno i oduzeto 390 grama heroina i on je lišen slobode. Vidjevši policijske službenike, pokušao je od sebe odbaciti drogu u čemu je onemogućen i lišen slobode.

Od njega su oduzeta i dva mobilna telefonska aparata koje je koristio u svojim kriminogenim aktivnostima.