Nakon raspisane potjernice
0

Uhvaćen bjegunac iz KPZ Zenica

FENA
Službenici Policijske uprave Zenica 28. oktobra oko 23 sata u mjestu Arnauti slobode su lišili M.B. (37) iz Sarajeva za kojim je ranije Kazneno- popravni zavod Zenica bio raspisao potjernicu.

M.B. je upravljao vozilom "opel vectra" (324-K-850), kojim se u 22.30 sati na lokalitetu Kamenolom, općina Zenica, nije zaustavio prilikom upozorenja policijskih službenika.

Izvršenom provjerom utvrđeno je da je vozilo kojim je upravljao M.B. 2. septembra ukradeno na području općine Kakanj, a registarske tablice pripadaju drugom vozilu. Nakon što je lišen slobode, M.B. je vraćen u KPZ Zenica.

On je u više navrata procesuiran od policijskih službenika Uprave policije MUPZDK-a i u proteklom periodu PS Vareš je protiv njega Kantonalnom tužilaštvu Zenica dostavila šest službenih izvještaja o počinjenom krivičnom djelu krađa i teška krađa.

„Policijski službenici PS Vareš su od M.B. oduzeli dva vozila koja su također bila ukradena, a koja je osumnjičeni koristio prilikom krađe stoke na području općina Kakanj, Breza, Vareš i Visoko. U jednom slučaju M.B. je zapalio vozilo prilikom bijega, nakon čega je lišen slobode“, saopćeno je iz MUPZDK-a.