Banja Luka
0

Uhapšeno pet lica zbog heroina

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U akciji "Diler" na području Banjaluke uhapšeno je pet lica i pretresena su dva stambena objekta u kojima je pronađeno i privremeno oduzeto 860 grama heroina, jedna tromblonska mina i veća količina puščane municije.

Uhapšena su lica čiji su inicijali A.N. (37), D.M. (26), M.M. (26), B.M. (20) i A.T. (27), svi iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da su neovlašteno proizvodili i trgovali opojnim drogama, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Hapšenje su sinoć oko 20.00 časova izvršili radnici Odjeljenja za sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga Sektora krim policije CJB Banjaluka.

Policija je u banjalučkom naselju Rosulje pretresla je stambene prostorije koje koriste A.N. i M.M. u kojima je pronašla i privremeno oduzela 860 grama heroina, u stambenim prostorijama koje koristi D.M., pronađena je i privremeno oduzeta jedna tromblonska mina, te veća količina puščane municije.

Nad uhapšenima je izvršena kriminalistička obrada i oni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga biti predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka. 

Protiv D.M. biće podnesen i izvještaj zbog neovlaštenog držanja oružja i eksploziva. 

Banjalučka policija identifikovala je maloljetnike koji su ukrali vozilo "Fiat Punto" polovinom jula u Banjaluci, a tokom kriminalstičke obrade utvrđeno je da su i u Makarskoj u Hrvatskoj ukrali skuter.
Riječ je o licima od 16 i 17 godina iz Banjaluke za koje je utvrđeno da su iskoristili odsustvo i nepažnju vlasnika i sa parkinga odvezli "Punto", poslije čega su se, sa još jednim maloljetnikom iz Banjaluke odvezli do neposredne blizine graničnog prelaza sa Hrvatskom, gdje su ostavili ukradeno vozilo. 

Poslije toga oni su auto-stopom otišli u Makarsku gdje su sa plaže odvezli skuter. Sa ukradenim skuterom i automobilom vratili su se u Banjaluku, gdje su skuter prodali.

Policajci su ukradeni skuter juče pronašli u Banjaluci, a "Punto" u Ulici Stevana Mojovića  u ovom gradu. Vozila će poslije uviđaja i vještačenja biti vraćena vlasnicima.

Protiv maloljetnika biće podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu o počinjenim krivičnim djelima.