Bježeći od policije gutali paketiće
2

Uhapšeno osam osoba zbog posjedovanja droge u TK

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Tuzli, Lukavcu i Srebreniku uhapšeno je osam osoba zbog sumnje da posjeduju određenu količinu materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U Tuzli su uhapšena osobe čiji su inicijali J. M. (29) i M. J. (29), kod kojih je pronađeno pet paketića heroina, dok je u Srebreniku uhapšeno lice čiji su inicijali C. L. (41) kod koga je pronađen paketić heroina.

Prilikom kontrole u Lukavcu dvadesetogodišnji S. N. odbacio je paketić heroina, dok su S. Ć. (29) i A. B. (20) progutali nepoznate predmete za koje se sumnja da su paketići herona. 

U pretresu stana u vlasništvu osobe čiji su inicijali Ž. M. iz Tuzle pronađeni su manja količina heroina, digitalna vaga, šprice i drugi predmeti, dok je u pretresu kuće koju koristi lice čiji su inicijali Z. Đ. iz Tuzle pronađena manja količina kanabisa. 

Radeći na suzbijanju i sprečevanju zloupotrebe opojnih droga, policija je jučer pretresla više lica i lokacija. O događajima je upoznat kantonalni tužilac, dok je istraga u toku.