Banjalučka policija
0

Uhapšeno još šest osoba u akciji "Diler"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Banjalučka policija je u nastavku akcije suzbijanja neovlaštene proizvodnje i prometa droga pod nazivom "Diler" uhapsila još šest osoba i izvršila pretres dvaju vozila i šest stambenih objekata u Banjoj Luci i Gradišci.

Pronađeno je 45,4 grama smeđeg praha, koji po svom izgledu asocira na heroin, 1.074,1 gram droge koja po svom izgledu asocira na marihuanu, 50 komada tableta heptanon, 100 komada razne puščane municije, dvije inicijalne kapisle, 15 mobilnih telefona, 10 SIM kartica i digitalna vaga.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga, radnici policije lišili su slobode Aleksandra Labusa, Dragišu Radonjića, Gorana Dragišića, Sinišu Dobrnjca, Aleksandra Radoju, svi iz Banje Luke, te Eldina Lelića iz Gradiške.

Oni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija danas predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Među ovih šest uhapšenih četvorica su odranije poznati policiji kao izvršioci krivičnih djela, dok su dva nova u izvršenju krivičnih djela.

Načelnik CJB Banja Luka Zoran Stanišljević rekao je na pres-konferenciji da je akcija "Diler" pri kraju i da će time biti "zadat završni udarac ovoj kriminalnoj grupi".

Ova akcija se na području CJB Banja Luka provodi od početka aprila i do sada su uhapšene 33 osobe, dok je protiv njih 20 podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.