Sukob navijača u Konjicu
0

Uhapšeno 30-tak navijača Zrinjskog, vozaču kombija smrskano lice

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
U sukobu koji se dogodio na Novom mostu u Konjicu između navijača Zrinjskog i Sarajeva teško je povrijeđen Omer Sefer (61), vozač kombija koji je prevozio pripadnike Hordi zla. On je hitno prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje će biti podvrgnut operaciji. Sefer je zadobio teške povrede kostiju lica i nosa, ali se nalazi van životne opasnosti.

Prema riječima Srećka Bošnjaka, policijski službenici priveli su 30-tak navijača Zrinjskog i tri navijača Sarajeva i trenutno se vrši prepoznavanja osoba koje su učestvovale u neredima.

On je istakao da su navijači Zrinjskog još uvijek u Konjicu i da su sve policijske snage usmjerene kako bi povratak navijača u svoje gradove prošao bez incidenata.

Utakmici u Vrapčićima prisustvovalo je oko 300 navijača Sarajeva, a na stadionu i oko njega nisu zabilježeni bilo kakvi incidenti.

"Sukobu je najprije prethodila tuča u Salakovcu kada je oštećeno vozilo navijača Zrinjskog, a do kulminacije sukoba je došlo u samom centru grada na Novom mostu u Konjicu. Vozač kombija koji je prevozio navijače Sarajeva je teško povrijeđen i prevezen je u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, dok su dvije osobe lakše povrijeđene, među kojima i jedan pripadnik PU Konjic", saznaje Sarajevo-x.com iz Policijske uprave Konjic.

Kako ističu iz PU Konjic navijači nisu bili najavljeni i neorganizovano su se uputili ka Mostaru gdje se danas igrala utakmica između Veleža i Sarajeva, dok su se navijači Zrinjskog uputili u Istočno Sarajevo na utakmicu sa ekipom Slavije.