Opsežna akcija policije
0

Uhapšeno 15 osoba zbog preprodaje droge

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policija je danas pretresla 20 lokacija na području Zvornika, Bijeljine, Milića, Vlasenice, Tuzle i Kalesije i uhapsila 15 lica zbog preprodaje droge, dok se za tri osobe još traga, saopšteno je iz kabineta direktora Policije RS.

Pretresi su izvršeni po naredbi okružnih sudova Bijeljina i Istočno Sarajevo, a pod nadzorom okružnih tužilaštava iz ovih gradova.

  	Pronađena su sredstva za pakovanje opojnih droga, špricevi, medicinske tablete sa narkotičkim sredstvima, izvjesna količina heroina, marihuane, metadona, te više od 30 mobilnih telefona, više telefonskih kartica, kao i određena količina baruta i municije.  

Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnesen je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv četiri osobe, od kojih su dvije predate u nadležnost ovog tužilaštva, a za dvije osobe se traga.

MUP RS sutra će Okružnom tužilaštvu Bijeljina predati izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv 14 osoba, kao i uhapšene.  

Pripadnici policije iz Zvornika, uz operativnu podršku Centra javne bezbjednosti  Bijeljina i Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, u okviru akcije "Drina" od novembra 2009. godine do danas izvršili su dokumentovanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga (organizovano ulično rasturanje), navodi se u saopštenju direktora Policije RS.